Voor professionals:

Er zijn verschillende mogelijkheden. Variërend van een lezing tot het geven van een op maat gemaakte training. Kijk ook gerust even onder het kopje 'Voor scholen'  hieronder.

1. lezing/ informatiebijeenkomst voor professionals over hooggevoeligheid, 

   beelddenken en hoogbegaafdheid.

2. workshop hooggevoeligheid

3. workshop Gedachte-Kracht

4. arrangementen voor groep 2 t/m 8

 

Voor scholen

Speciaal voor scholen is er een scholingsaanbod met daarin een uitgebreide beschrijving van de mogelijkheden. Een schriftelijke versie kunt u via de mail opvragen. Neemt u daarvoor contact op via het contactformulier. Hieronder staat in het kort mijn aanbod voor scholen.

1.Workshop hoogsensitiviteit

 

Hierin bespreek ik zaken als: overprikkeling en stress, hooggevoelige kinderen in de klas, wat hebben ze van je nodig, hoe herken je ze, wat zijn hun valkuilen en kwaliteiten, beelddenken, aandacht versterken, sfeer in de klas, positief communiceren en de verschillen met bijvoorbeeld ADHD, PDD-NOS en Asperger. Deze workshop geeft je een goed beeld van hoogsensitieve kinderen en geeft je tips en tools.

2. Ouderavond

 

Op deze avond vertel ik ouders over hoogsensitiviteit. Wat houdt het in, waaraan herken je deze kinderen, geef ik handige tips voor de opvoeding en leg uit, hoe ze hun kinderen kunnen helpen een fijn schooljaar te hebben. Ik refereer tijdens deze avond naar mijn boek 'Praktisch Hoogsensitief', waar hele praktische informatie staat over de opvoeding van hoogsensitieve kinderen. Mensen kunnen dit boek ook bij mij bestellen. Deze avond is geschikt voor ouders van alle kinderen, want het grootste deel van wat ik vertel, is ook zeker toepasbaar bij normaal sensitieve kinderen.

 

3. 'Ik ben Oké' cursus

na schooltijd

 

In groepjes van 4- 6 leerlingen kan ik deze cursus ook na school aanbieden. Kinderen van groep 4 t/m 6 kunnen hier dan goed aan mee doen. Ze leren hun kwaliteiten herkennen, hoe ze zich kunnen ontspannen, om te gaan met stress, beter te benoemen wat er in hen omgaat en hoe je van een negatieve gedachte weer een positieve maakt.

 

4. 'Gedachte-Kracht workshop voor het team

 

De gedachte-kracht workshop is bedoeld voor professionals die nieuwsgierig zijn naar wat je gedachten voor je kunnen doen en willen weten hoe je dit op een praktische en speelse manier overbrengt op kinderen. Deze workshop is daarom zeer geschikt om met het schoolteam te doen. Je leert negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten, te ervaren hoe je gedachten je gevoel beïnvloeden en dit alles zo in elkaar gezet, dat je met je eigen klas hiermee aan de slag kunt gaan. Het geeft veel positieve energie, vrolijkheid en ontspannenheid.

 


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.